top of page

Analiza garderobei în cinci pași


Pentru că am observat pe Grup că majoritatea femeilor au fost interesate de dezvoltarea unui stil personal grozav - de asta este bine să răspunzi sincer la întrebările din Request - astăzi discut despre analiza garderobei. Dacă încă nu ai făcut Detox și Așezare, click pe ele.

Stilul tău este un mix de preferințe pentru anumite elemente, culori, croiuri, texturi, materiale, printuri care, împreună, creează o poveste. Povestea ta.

Stilul tău nu este ales la întâmplare și nu este ceva cu care să te fi născut. Este o reprezentare a experiențelor și alegerilor pe care le-ai făcut de-a lungul vieţii.

Exemplu: Ai văzut un film, iar tipa din rolul principal te-a făcut să o placi foarte mult pentru încrederea de sine, neînfricarea, look-ul ei, bijuteriile, tocurile cui etc.

Asocierea cu diferite eroine din filme sau interprete de muzică preferate s-a produs la nivel subconștient și este dificil să o identifici. Tot ce știi este că îți plac foarte mult…tocurile, ochelarii de soare, pălăriile, rochiile mulate etc.

Odată ce înaintezi în vârstă și capeți experiență de viață, citești, vizionezi filme, descoperi noutăţi. Valorile se pot schimba, la fel și stilul de viață. Subconștient, faci noi asocieri cu noi lucruri, iar odată ce ai descoperit ce îți place cu adevărat și ce nu, acea estetică va fi stabilă un timp îndelungat, și va deveni baza pe care se vor produce schimbările ulterioare.

Cel mai bun punct de a începe călătoria stilului personal este dulapul tău actual. Trebuie să începi să fii conștientă de anumite lucruri:

Ce îți place la cum te îmbraci?

Ce trebuie schimbat?

Ce vrei abilități să înveți?


Pe scurt, Analiza presupune:

  • Fă o listă cu activitățile pe care le faci frecvent timp de 2 săptămâni. Include tot! Apoi, scrie în dreptul lor de câte ori în 2 săptămâni vei avea acțiunea respectivă.

  • Corelează categorii de activități în cadrul cărora poți să porți același tip de outfit (ex: birou + întâlnire de afaceri) şi frecvenţa acestora.

  • Fă o pizza-diagramă (aproximativă) în care să cuprinzi toate activitățile și proporțiile frecvențelor lor. Doar așa îți vei da seama ce îți ocupă mai mult timpul și…dulapul funcțional ideal!

  • Apoi fă o diagramă cu activitățile pe care ți le permite actuala ta garderobă.

Ce categorii de activități se află în parametri? Ce este sub/peste?


Să construiești o garderobă ideală nu înseamnă doar să ai piese care să se potrivească oricărei activități pe care o ai de făcut. Înseamnă că orice piesă din dulap trebuie să se potrivească și să fie funcțională pentru încă cel puțin o altă activitate pe care o desfășori față de cea pentru care ai cumpărat-o inițial.

Ca să-ți faci lista de cumpărături, mai pune-ți niște întrebări (criterii specifice funcționale pe care o piesă e necesar să le îndeplinească):

Ești friguroasă? Pentru ce climat te îmbraci?

Piesele dintr-o anumită categorie de activități trebuie să adere unui dresscode?

Cât de mult mergi pe jos? Ce toc preferi?

Ce cari în geantă? Ce mărime să fie? Câte compartimente să aibă?

Cât de pretențioase să fie hainele? Am timp? Se calcă? Cât timp îmi pot aloca să îngrijesc hainele?

  • Stabilește priorități

Odată ce ești pregătită să îți renovezi garderoba prioritatea ta trebuie să fie acoperirea lacunelor din dulap, zonele pe care nu le atingi deloc sau suficient. Încă nu e momentul să ne ocupăm de ceea ce este în exces. Doar oprește-te din a face achiziții a ceea ce ai deja! Concentrează-te pe ceea ce lipsește.

Este necesar ca garderoba ta să fie mai mult decât o selecție de piese frumoase. Elementele ei trebuie să lucreze împreună și să îți permită să faci combinații în mod rapid, facil, liber, să creezi o varietate de ținute care să se potrivească stilului personal. Să îți ofere suficiente opțiuni pentru a acoperi întreg spectrul de la super casual la fancy.

La final, te invit pe Grupul pentru dezvoltarea stilului personal - Facebook, iar pentru postările din social media utilizează hashtagul #danabarbu.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activă pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel ca și Grupul.


Stay Stylish, db

97 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page