top of page

Cum să alegi pălăria perfectă în funcție de forma feței tale

Dacă ți-ai propus să porți pălărie și te gândești că prin asta vei atrage atenția celor din jur, gândești bine, pentru că exact așa va fi. Posesoarele de pălării sunt considerate ființe interesante.

Însă dacă ai emoții cu privire la atragerea atenției, începe ușor, cu pălării clasice, simple, pe care să le porți în vizite scurte sau la o plimbare prin oraș cât timp rezolvi treburi administrative, iar mai apoi chiar la întâlniri cu prietenii.

Pentru că am deschis discuția despre pălării aici, am revenit cu un articol în completare, așa că, fără să vă plictisesc, iată ce aveți de făcut:


Găsește-ți mărimea

Cel mai indicat este să-ți măsori circumferința capului cu un centimetru de croitorie (sau unul din hârtie de la Ikea), în dreptul mijlocului frunții, trecând ușor deasupra urechilor.

În prezent majoritatea producătorilor mass-market nu mai vând pălării pe mărimi, ci doar adoptă o marjă (S-M) astfel că este bine să mergi să probezi sau să obții măsurile detaliate, pentru a ști unde te încadrezi. De asemenea, poți cere sfatul unui consilier în vânzări în respectivul magazin.


Alege o formă care să ți se potrivească cu adevărat

Astfel, pentru fața ovală cele mai indicate sunt pălăriile cu borurile ample, deși această formă, fiind bine echilibrată, permite purtarea a diferite modele. Păstrează proporția cu înălțimea: cu cât fața este mai înaltă, cu atât borurile pot fi mai mari/late.

Adesea scurtă și lată, fața rotundă este pusă în valoare de o pălărie cu coroană înaltă. În acest mod poți obține efectul de alungire a feței și creezi o estetică echilibrată.

Fața pătrată este scurtă și unghiulară, adesea cu maxilar pronunțat. Optează pentru o pălărie cu borul neregulat (în valuri) pentru a crea efectul estetic de îngustare. Poart-o înclinată pe-o parte pentru a distrage atenția de la unghiurile feței.

Pentru fața oblong – mai mult lungă decât lată – alege boruri care să adauge proporție lățimii feței. Evită pălăriile cu coroană înaltă și boruri scurte, care v=doar vor potența forma naturală.

Dacă ai maxilarul îngust te încadrezi în fața inimă (sau triunghi inversat). Tu trebuie să eviți borurile ample, alegând pălării cu bor îngust, stil panama, o pălărie care să stea aproape de cap, fără să de prea mult volum.

Ponturi pentru bună purtare: înfoaie părul cu puțin fixativ înainte să așezi pălăria pe cap, apoi periază părul după ce o vei da jos. Mai poți peria părul cu o perie pe care ai pulverizat puțin fixativ.

Aceste trucuri vor face ca aspectul să nu fie pleoștit odată ce vei da pălăria jos din cap.

34 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page