top of page

De câte Genți are Nevoie o Femeie?



Trebuie să ne alegem geanta așa cum ne alegem prietenele: să fim foarte selective!

Geanta ne este mereu fidelă, rămâne alături de noi chiar dacă ne îngrășăm, slăbim sau îmbătrânim. Fără să scoată un cuvânt, ea rostește lumii întregi cât de rafinate, elegante și minunate suntem.

Am ales acest subiect pentru că, recent, am participat pasiv la o discuție în care una dintre interlocutoare a afirmat că deține 300 (da, trei sute) de genți în garderobă. No comment. Sau, as putea doar să spun că probabil gențile ei văd lumina zilei de maaaaxim 2 ori pe an. Așadar, o investiție nesustenabilă, inutilă, și, probabil, de proastă calitate, având în vedere că erau depozitate grămadă în cutii de plastic. Alegerile sunt ale fiecăreia, dar haideți să vă spun câteva lucruri să nu ajungem în situația de mai sus.


Care este numărul perfect de genți? Nu cred că există o cifră corectă. Doar că, atunci când vine vorba despre orice, pot recunoaște: un lucru inutil nu trebuie să existe pe lume! Așa că alegeți-vă gențile astfel încât să se păstreze utilitatea lor.

Pentru a identifica numărul tău ideal de genți eu aș propune să stabilești clar care sunt activitățile pe care le derulezi și de ce tip de geantă ai nevoie pentru fiecare. Apoi, grupează activitățile pentru care poți utiliza aceeași geantă. Aceasta este o analiză reală și revelatoare care, odată făcută conștient, îți va spune multe despre ceea ce ai nevoie cu adevărat. În orice capitol vestimentar. Astfel, vei observa nevoile tale în materie de dimensiune, stil, culoare, materiale etc.



Gențile oricărei femei se împart în DE ZI și DE SEARĂ.

Dacă ești o tipă care se îmbracă relaxat, ești mereu ocupată, aglomerată în timpul zilei, o geantă mare, cool, eventual din piele întoarsă, este cea mai utilă.

Elegantă, la birou? O geantă medie în care să încapă inclusiv o agendă și alte chestii necesare, din piele texturată – exemplu: saffiano, este perfectă!

Jucăușă într-o seară în oraș? Geanta crossbody pe lanț va fi aliatul tău! Alege-o într-o culoare aprinsă sau un print îndrăzneț.

La un eveniment deosebit, cu dresscode formal, bazează-te pe un clutch exotic din piele, satin sau alte materiale de înaltă calitate – exemplu: minaudiere.

Chiar dacă hainele sunt alese înțelept, geanta poate ruina totul. Și deși ziua putem opta pentru o geană de dimensiuni reduse, seara evitați să ieșiți cu o geană mare (cunoscuta expresie “a venit cu papornița în club”).



Cheia alegerii genților de zi constă în caracterul lor personal și în rafinamentul tău. La fel ca și pantofii, geanta binedispune, susține activitatea ta, e mereu acolo cu ce ai nevoie. Așa trebuie să fie geanta de zi. Încăpătoare și practică. Ea se asortează cu orice, pentru că se asortează cu tine.

Optează pentru un model clasic, o culoare închisă, din piele naturală, care să treacă testul de anduranță. Geanta de zi supradimensionată și cool este cel mai bun aliat pentru activitățile uzuale, de aceea spațiul este vital pentru femeile ocupate, aflate mereu în schimbare. Aș zice că una neagră și una nude/camel sunt suficiente. Poți adăuga una din piele într-o culoare puternică sau una din denim, material la fel de rezistent.


O altă geantă de zi este cea de dimensiune medie, de preferat altă culoare decât negru, cu mâner sau pe lanț, pentru momentele intermediare ale zilei sau pentru birou. Ele sunt potrivite pentru femeile cu o imagine serioasă impusă, serioasă. Apreciez că fie într-o culoare vie, fie ceva delicat, amândouă sunt gențile ideale.


Seara este momentul în care îți etalezi cu adevărat gențile preferate! Ești îndrăzneață, jucăușă, deosebită, exotică, originală, colorată…la fel ca gențile de seară. Geanta de seară întregește personalitatea căreia o poată. Cred că poți avea una din fiecare, după cum urmează: o culoare aprinsă, o nuanță metalică, un print exotic, din piele de șarpe sau crocodil, negru texturat, sau cu aplicații. Este mai mult decât suficient.



Și ce facem până la urmă cu gențile pe care le iubim dar arată…nu foarte bine? Alegem să le dăm și, eventual, înlocuim. Loredana Groza spunea că “după ce și-a trait traiul, o geantă ajunge ca un amant consumat după o noapte de sex sălbatic. Nu știi cum să-I dai mai repede papucii dimineața!”.


La final, te invit pe Grupul pentru dezvoltarea stilului personal - Facebook, iar pentru postările din social media utilizează hashtagul #danabarbu#danabarbu..

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. E gratuit! La fel ca și Grupul.

Stay Stylish, db

150 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page