top of page

Despre Pălării – Stil Personal

Updated: Jun 30, 2019

Purtătoarele de pălării sunt adesea intimidante pentru numeroase persoane. Dar de ce purtăm pălării?

În afara faptului că ne ascundem părul nearanjat sau ne ferim de soare (sau ploaie), multe dintre noi preferăm pălăriile pur și simplu, pe când o altă categorie de femei evită să le poarte sau chiar să le adauge în garderoba lor pentru că li se pare prea mult pentru un outfit, sau poate se îngrijorează că nu le stă bine sau le consideră nepotrivite.

Breaking news, people: fals! Provocarea acestei categorii este ca fiecare să găsească pălăria în forma în care îi va veni cel mai bine, adică să se potrivească perfect pe cap, ca mărime, dar și ca proporție.

Cel mai important lucru este să o găsești pe aceea care să se potrivească stilului tău. Iată câteva categorii de pălării și cum le purtăm:


1. Pălăria cu bor amplu (Fedora)


Deși preferata momentului, ea se află în topul preferințelor de foarte mult timp, suferind multiple modificări și adaptări de la filmele Hollywoodiene încoace.

Pentru zilele mai răcoroase, aceasta este extraordinară, dacă este din lână. Ține de cald, te ferește de stropii de ploaie și arată fenomenal. Negrul este o culoare frecvent abordată, dar ia în considerare și variante precum camel, nisip, bej, ivoar, verde pădurar. Trebuie să le probezi și să vezi ce nuanță ți se potrivește, ce flatează culoarea tenului, ochilor și părului tău.

Astfel îți vei da seama și ce mărime sau formă îți vine mai bine. Pălăriile cu boruri mari nu se vor potrivi oricui, și este important să reținem asta și să ne orientăm spre o pălărie cu boruri reduse.



2. Bereta


Această pălărie cu origini franțuzești nu este chiar ușor de purtat, ca atitudine, întrucât unora dintre femei poate da senzația de ”costumată”.


În cazul în care optezi pentru o beretă stilizeaz-o cu grijă alături de un costum chic, o haină grozavă sau un trenci și jeans. Ținuta strigă French de la sine.


Paleta de culori este foarte vastă. Aș ieși din zona clasică și aș alege una colorată!






3. Fesul


Cel mai des utilizat în zilele friguroase. Personal, le urăsc. Iubesc pălăriile elegante, dar este strict opțiunea mea. Fesul este nelipsit în vacanțele la munte sau activități în aer liber. Nu trebuie să dea senzația de mâncărime, să alunece pe ochi sau să pară copilăresc.


Culoarea și modelul se alege în funcție de trăsăturile și preferințele personale. Aș recomanda, în cazul în care te decizi să achiziționezi unul, să fie din cașmir, sau amestec, cu o țesătură interesantă, un moț pufos sau cu detalii brodate sau aplicații strălucitoare. Însă ai grijă să nu fie ceva extrem.




4. Basca - șapca pescarului grec


Este un element tipic sau tradițional pentru marinari. Este, de asemenea, un stil pe care să îl adaugi unei ținute de weekend: îmbină cu denim, piele, tricoturi. Sau adaug-o unei ținute androgine, unei haine cu croială masculină.


Vei atrage privirile, în mod sigur, dar vei fi o tipă interesantă doar dacă nu încarci ținuta foarte mult și lași basca să vorbească pentru tine.

5. Șapca de baseball


Inspiră-te din cataloagele JCrew despre cum să porți această șapcă într-un stil unic. Alege ce te face să te simți mai bine! Recomandarea mea este să optezi pentru aceasta într-o activitate de weekend.

Adaug-o pentru a masca o zi proastă pentru părul tău sau pentru a transforma outfitul într-unul casual (alături de pantofi cu toc, jeans, pulover sau cămașă pe sub un sacou cu mânecile suflecate).

La final, te invit pe Grupul pentru dezvoltarea stilului personal - Facebook. Iar pentru postările din social media utilizează hashtagul #danabarbu.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activă pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și Grupul.

Stay Stylish, db

61 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page