top of page

Despre Începuturi

Alexandra, o să îi spunem așa, o simplă colegă de la birou, dintr-un alt departament, avea un stil personal complet nedefinit. Primea adesea hainele cadou și se îmbrăca doar ca să nu iasă goală pe stradă. Sigur ai și tu o colegă sau o prietenă care nu acordă importanță aspectului sau hainelor sale.

Nu aveam nici un fel de relație de prietenie cu această fată, deși o știam din facultate. Asta până am intrat în concediu creștere copil și, întâmplător, dorind să îmi umplu timpul și cu altceva decât cel mic, am zis să mă văd cu ea, tot proaspătă mămică, la o cafea.

Zis și făcut. A fost o zi perfectă! Am discutat lucruri super interesante cu fata căreia nu ii dădeam niciun credit în trecut. Nu-mi inspirase nimic până în acel moment. Dintr-o dată am realizat ca este o fire inteligenta, complexă, cu pasiuni și idealuri, realizări….așa cum suntem toate, fie că se vede sau nu.

M-am îndrăgostit de ea și ea de mine. În acea zi am stabilit împreună ca, din moment ce trebuia să revină la muncă, mă va lăsa sa fac o incursiune în garderobă ei, deoarece considera că nu deține haine corespunzătoare pentru birou. Deh, mamă, stat acasă, alt corp, alt stil de viață etc. Mamele înțeleg foarte bine despre ce vorbesc.

Am ajuns în casa Alexandrei și am golit împreună dulapurile. Apoi, am luat fiecare piesă în parte și i-am decis soarta, conform pașilor de detox.

La scurt timp - oamenii normali au garderobe mai puțin ample - am terminat cu totul, și a păstrat doar ceea ce trebuia sau ce era necesar să fie modificat. În rest, trei saci de haine au fost scoși din apartament (i-a donat). A rămas Alexandra mea cu maxim 25 piese în dulap. Nu exagerez! Am tranșat la sânge. Inclusiv la încălțăminte...au rămas doar vreo 6 perechi, în total, all season.

În funcție de piesele rămase și de ceea ce își dorea, am trasat paleta cromatică ce o avantaja cel mai bine și am stabilit necesarul de elemente noi, pe ce avea să și le cumpere în timp, în niciun caz totul odată. Ea a fost foarte fericită de rezultat, deși rămăsese fără cea mai mare parte dintre hainele pe care le purta zi de zi. Lucrurile trebuie să se schimbe, a spus ea, și așa am și acționat.

În altă zi, am însoțit-o la cumpărături. A intrat și a probat haine în magazinele în care nu avea curaj să intre, din considerente financiare, dar am profitat de perioada reducerilor. Așa a achiziționat câteva sacouri, fuste și pantaloni, piese superbe, versatile, în mărimea ce i se potrivea perfect și ideale pentru forma corpului și stilul pe care și-l dorea.

Ulterior, am mai consiliat-o prin WhatsApp, când nu aveam timp să merg împreună cu ea la cumpărături. Ce a făcut ea foarte important? Nu s-a abătut de la paleta cromatică și de la estetica pe care și-o dorea.

Încet-încet a început să primească aprecieri din partea colegilor și șefilor, fapt care a făcut-o să devină mai vocală, inclusiv în ședințe, dar nu numai. Alexandra s-a hotărât într-o zi că dorește un post în alt departament, afirmând că nu se simte valorificată suficient pe locul pe care-l ocupa la acel moment. Ce avem aici? O imagine de sine îmbunătățită și o stimă de sine ridicată. Și noul job a apărut! Vă mai spun doar că acum se îmbracă impecabil, curat, elegant, poartă tocuri (despre care susținea că nu ar reuși niciodată), uneori cu efecte wow în ținută, (de)și este șefa departamentului în care s-a mutat!

A avut totul în ea, încă de pe vremea cand era o “sorcovă tristă” - așa i-am cataloga stilul vechi, pentru ca era ceva pestriț, în culori monotone, fără vreo logică. Însă nu știa cum să facă, de unde să înceapă. Pentru mine Alexandra este un exemplu, un studiu de caz, niciodată o bârfă, despre un om de rând care a recunoscut că are nevoie de sprijin și l-a cerut! Nu doar cei potenți financiar cu garderobe luxuriante trebuie să beneficieze de sprijin! Ea a făcut o alegere, pe termen scurt, care a influențat-o pe termen nelimitat!

Îmi face plăcere să povestesc despre Alexandra pentru ca a fost prima persoană care m-a susținut să fac din pasiunea mea un stil de viață.

Acum fac asta și sunt foarte fericită să văd femei mulțumite, curajoase, moderne, împlinite, exemple bune pentru copiii lor și fericite în căsnicie - happy wife, happy life.

A! Șii soțul ei m-a felicitat! Niciodată nu stă stresat că i-a plecat nevasta la cumpărături cu cardul!

De aici a pornit Dana Barbu, în slujba femeilor, și în mod special a mamelor.

Dar despre mine, în alt articol.

Stay Stylish, db.

180 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page