top of page

Pentru ce evenimente merită să "spargem bugetul" ?


Aceast subiect mi-a fost sugerat în cadrul Grupului de femei frumos îmbrăcate pe care îl administez pe Facebook.


Așadar, pentru ce evenimente merită să "spargem bugetul"?

Pentru niciunul! Dezamagită?


Chiar și pentru nunta ta, în cazul în care nu ești vreo snoabă, poți să iți faci o rochie de mireasă splendidă la un preț rezonabil, de până în 1000€, și sandale semnate de un designer de până în 250€.

La nunta mea, rochia unicat a costat puțin peste 700€, iar sandalele 220€ (cumulat, 2 perechi - una de designer internațional, una de brand). Încălțămintea a avut acest preț pentru că am pândit preferatele până în extra sale...altfel aș fi dat nu mai puțin de 900€.

Știi cum am arătat? De sute de mii de euro. Și m-am simțit de milioane!


Pentru mine a "sparge bugetul" înseamnă că achiziția făcută să fie de 220-250€ pentru o piesă realizată de un designer internațional (a se citi și români care ne reprezintă în afară prin marfa lor)! Acesta este maximul meu. Fiecare are un punct maxim. Ce depășește, pentru mine, la nivelul că care sunt acum, e snobie. Poate alții își permit mai mult, au un alt nivel, un alt maxim.


Revenind...

De ce sunt anti "spart bugetul"? Pentru ca sunt pro smart shopping și pro calitate! Aș dori să facem achiziții mai înțelepte, în mod conștient!

O să vă spun doar pe ce merită să dai mai mult. Alege să plătești în plus pentru calitate (nu pentru brand) și pentru piese care rezistă în timp!


Tu știi mai bine ce alegi să porți:

Jacheta din piele naturală;

Palton elegant, clasic, mediu, cu cordon în talie, din lână sau amestec; ⚠️ molii

Pulovere din cașmir; ⚠️ molii

Jeans din denim albastru, clasic, drept;

Costume din stofă;

Rochii sau cămăși din mătase (nu orice mătase este de calitate!);

Încălțăminte din piele naturală în care te simți perfect;

Geanta medie de zi din piele naturală;

Accesorii din metale sau cu pietre prețioase;

Ceas mecanic automatic.

Toate, pândite până când prețul lor scade (eu aș forța și aș adăuga: măcar cu 50%). Merită să aștepți așa cum merită să le porți ani la rând, pentru că le vei avea alături dacă sunt de calitate și le porți cu drag și grijă.


Eu nu sunt de acord cu "spartul bugetului", însă, dacă totuși ești o împătimită a pieselor de brand, a modei, sau cum vrei să te autointitulezi, și dorești să faci ceva achiziții de top, alege să ai răbdare să le scadă puțin prețul - majoritatea au și sale.

Așteptarea va avea 2 funcții:

1. E posibil să te răzgândești;

2. E posibil să iasă din trend.

Ce alegeri aș face eu? Piese statement renumite ale designerului respectiv: sandalele Lance de la Jimmy Choo, stilettos lăcuiti Louboutin, geanta 2.55 Chanel, un ceas… Astea sunt investiții: pentru că, purtate cu grijă pot fi revândute pre-owned pe o sumă destul de frumușică. Sau dăruite fiicelor!


Din punctul meu de vedere, activitatea de "spart bugetul" merită să fie derulată doar dacă în garderoba ta ai deja tot ceea ce îți trebuie, în materie de haine și accesorii de bază. Chestiile cu preț ridicat fac parte din categoria mofturilor, zic eu. Spre exemplu, anul acesta de 8 Martie, am achiziționat sandalele pe care le pândeam de cca. 2 ani de zile. Doi! Moft? Desigur, dar măcar am plătit doar 50% din costul lui inițial. Colecție veche, designer nemuritor, model timeless. A meritat? Fiecare bănut! Pentru mine, nu mă interesa ce spun alte persoane, nu le-am cumpărat pentru ele… Cam aceasta trebuie să fie atitudinea. Merită să "spargi bugetul" doar pentru tine: atunci când consideri că ai atins un nivel vestimentar și financiar, evident, care să te facă să îți permiți asta. În rest, te poți îmbrăca fabulos și la un preț decent (nu mic, calitatea materialelor se regăsește în prețul final).


Însă acest articol a pornit de la "ce fel de evenimente". În afară de nunta ta, nu sunt de părere că merită să faci investiții majore în rochii deosebite. Dacă ești o persoană publică, cu un anumit statut, și apari des la evenimente importante, alege să închiriezi rochiile de seară sau apelează la un stilist. Au conexiuni bune!

În cazul în care ești un invitat deosebit la un eveniment (nașă, soacră etc.) recomandarea mea este să te hotărăști cam ce ai vrea să porți și să cauți bine în magazine.

Poți să alegi o rochie simplă, cu un croi deosebit, pe care să aplici tu accesorii (sau o croitoreasă) sau să adaugi un brâu de efect. Pe toate le vei putea purta în alte circumstanțe - și acesta a fost doar un exemplu.


Ca simplu invitat la o nuntă - că tot este sezonul - recomand alcătuirea unei ținute din două piese individuale, dar care să meargă foarte bine împreună, atât de bine încât să te facă să crezi că au fost făcute să fie purtate una cu cealaltă, sau să dea senzația unei rochii. De asemenea, poți opta pentru o salopeta simplă, elegantă. Dar orice rochie delicată, minimalistă, frumos accesorizată și nu neapărat lungă sau neagră, pot da un efect WOW. Mizează pe accesorii: poșete deosebite, pantofi superbi, bijuterii.


Recomandări?

Stați la pândă! Aplicațiile de shopping online au ca opțiune să te anunțe când prețul produselor tale preferate s-a micșorat, sau când au extra-sale peste prețul deja redus. O piesă de calitate poate să scadă și până la 70% din valoarea inițială. Așa că așteaptă sezonul reducerilor pentru piese pe care nu ți le permiți în mod regulat! Alege să nu cumperi 8 tricouri la 9.9 lei bucata, ci ia-ți o geacă de piele naturală la 450, redusă de la 1200 lei! Asta înseamnă să faci achiziții în mod inteligent. Și deja nu se mai numește că "ai spart bugetul"!


La final, te invit pe Grupul pentru dezvoltarea stilului personal - Facebook, iar pentru postările din social media utilizează hashtagul #danabarbu..

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activă pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel ca și Grupul.


Stay Stylish, db

163 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page