top of page

Ținute de vară pentru fetele cool de la birou 

Updated: Jun 30, 2019


La propunerea membrilor grupului pe care îl administrez pe Facebook - Management de Garderobă și Stil Personal, am decis să abordez această temă. Trebuie să recunoaștem că numai la ținutele de birou nu ne putem gândi când se pare că toată lumea este în concedii, sau cel puțin așa pare pe Instagram. Cu atât mai mult trebuie să facem asta, în special în cazul celor care au un dress code mai strict. Zilele de plajă pe care le aștepți trebuie plătite cumva, așa că haide să vedem împreună ce putem face să ne îmbrăcăm cât mai confortabil, profesional și...cu stil. Să ai un look profesionist poate fi dificil în miezul verii, atunci când temperaturile explodează iar dress code-ul devine mai relaxat.

Iată ce poți face să arăți cool si să te simți cooler.

Păstrează decența. Decolteul nu trebuie să devină prea adânc, bretelele prea subțiri sau fustele prea scurte. Optează pentru limite decente în aceste 3 direcții.

Da, se poate și fără mâneci, dar alege ceva care să acopere cât mai frumos umărul, fără bretele șnur sau decoltee cu umeri căzuți.

Păstrează la birou un sacou și o pereche de pantofi cu toc, într-o nuanță neutră care să se potrivească majorității ținutelor tale. Te vor ajuta în cazul în care apare o ședință sau o întâlnire de afaceri importantă neprevăzută ce presupune o ținută formală.

Alege materiale ușoare, fluide, naturale, care nu se pătează atunci când transpiri. Ideale sunt inul și bumbacul, care permit ca pielea corpului tău să respire.

Optează pentru croieli fluide, ușor largi, fără să te facă să arăți ca și când ai purta un sac. Topuri jucăușe, rochii sau fuste A-line, cloș (vezi la Forme și Siluete ce croiuri și detalii te avantajează), pantaloni drepți sau largi, deasupra gleznelor. Accesorizează cu pantofi cu toc sau sandale cu toc gros. Croiul larg o să acopere suficient cât să dea o estetică profi, iar aerul se poate mișca în voie.

Nu exagera cu culori tari. Este vară, dar la birou alege culori pale, nuanțe pudrate, neutre, printuri cuminți. Dacă simți nevoia să adaugi culoare, mizează pe accesorii: bijuterii, încălțăminte, genți.

Dacă tot am pomenit de accesorii, evită-le pe cele cu tematica mare-plajă. Reține faptul că accesoriile și încălțămintea adaugă valoare ținutei (sau dimpotrivă), astfel că recomand să lași de-o parte pălăriile și gențile din paie sau șlapii. Optează în schimb pentru o geantă din piele într-o culoare deschisă, roz pudrat sau nude, în locul celei negre, clasice. Și acum o să prezint câteva recomandări. Important este să alegeți ce vă avantajează mai mult. Am ales să fac câteva propuneri ușoare, curate, cu piese la îndemâna oricui, care să arate stylish și să fie confortabile în timpul programului de lucru. De asemenea, le poți purta cu succes și după ce ai încheiat.

Din punctul meu de vedere nu există combinație mai clasică decât o cămașă albă și o fustă midi, peste genunchi. Beneficiul cămășilor vara este acela că le putem răsfrânge mânecile. Alege culoarea fustei după cum preferi, poate chiar una petrecută, cu volane, cu print sau una plisată. Aici tu creezi.

O altă opțiune chic este rochia midi, clasică, A-line, cloș sau de tip cămașă. Nu uita să marchezi talia dacă e în avantajul tău. Cea petrecută ar trebui să se regăsească sub orice formă în garderoba unei femei, este o piesă timeless. La fel si rochia shift - dă un search pe Google Images - și avantajează un număr mare de siluete.

Costumul de in este predominant în vitrinele magazinelor zilele acestea. În nuanțe pastelate, stinse, alături de un tricou alb din bumbac și încălțăminte în culoare contrastantă, vei fi o adevărată apariție. Seara poți adăuga un colier masiv și ai transformat totul în ceva cool.

Un top de culoare închisă cu pantaloni albi, drepți sau largi, și sandale cu barete, la care adaugi o geantă colorată îți vor da un aer franțuzesc chic. Încearcă!

Fusta midi uni poate fi pusă împreună cu tricoul tău clasic cu dungi. Sigur ai și niște sandale jucăușe, cu print - snake, leo, floral… la care poți adăuga orice geantă simplă.

Și cam atât astăzi. Aștept sugestiile și întrebările tale, sau, de ce nu, propuneri de ținute cool pentru birou pe timp de vară.

La final, te mai invit o dată să aderi la Grupul pentru dezvoltarea stilului personal. Iar pentru postările din social media utilizează hashtagul #danabarbu.

Sper că informațiile de mai sus ți-au fost utile și că vei dori să le împărtășești și cu prietenii tăi. Dacă ești activă pe rețelele de socializare, intră te rog și pe pagina de Facebook și bifează sub butonul ”Urmărește” opțiunea ”Vezi mai întâi”. În felul acesta primești notificări la fiecare nou articol. E gratuit! La fel și Grupul.

Stay Stylish, db.

86 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page